Халотерапия при алергичен ринит

Алергичният ринит е вид широко разпространена алергия и оплакванията се пораждат при контакт с вещество, към което човек е чувствителен (цветен прашец, акари, плесен, козината на животните и пера, цигарен дим, или прах). Човекът с алергия е този, чиято защитна система на организма реагира необосновано (в излишък) на вещества, които обикновено не са вредни. Когато сте алергични към природни вещества, които присъстват във въздуха, който дишаме, носната лигавица, лигавицата в синусите и тази на клепачите и очите се раздразва и възпалява. Този феномен е резултат от отделянето на вещество от защитната система на организма, което се нарича хистамин.

Симптомите на алергичния ринит са последователни кихания, течащ нос, усещане за запушен нос. Често преди появяването на тези симптоми се усеща силен сърбеж в носа, очите и гърлото. Появява се и усещане за течащ нос, сълзене и зачервени очи.

Как действа халотерапията?

Лекуването с халотерапия е 100% натурален и безвреден метод на лечение. Частиците сол проникват в дихателните пътища, като намаляват количеството носна слуз, която причинява запушването на носа, убива вирусните бактерии и разширява дихателните пътища в носа и носните кухини като ускорява отичането на слузта, останала в белите дробове.

Научи повече за солната стая

Напред

Запиши час за терапия още днес

Напред