Халотерапия при болести на дихателната система и тютюна

Тютюнопушенето е една от основните, но предотвратими причини за заболяване.

Тютюневият дим и много от неговите компоненти, включително акролеина, ацеталдехида, формалдехида и свободните радикали пряко променят структурата и функциите на централните и периферните дихателни пътища, алвеолите, капилярите и имунната система на белите дробове. Тези изменения предизвикват възпалителни промени в големите дихателни пътища като увеличават секретните жлези на лигавицата и възпаления на малките дихателни пътища, което причинява енфизем и се изразява в намаляването на експираторния дебит.

Eфектите от тютюневия дим могат да се разделят на остри и хронични:

  • Остри ефекти от тютюнопушенето: обостряне на астмата, раздразнение на носната и бронхиалната лигавица, настинки, грип и инфекции на по-малките дихателни пътища, бактериална пневмония, пневмоторакс, туберколоза, кашлица.
  • Хронични ефекти на тютюнопушенето: Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ)

Как действа халотерапията?

  • Халотерапията действа като метод на почистване и пречистване на дихателните пътища и белите дробове.
  • Почиства белите ви дробове от нежеланите частици.
  • Отваря запушените дихателни пътища като едновременно „работи“ заедно с имунната система, за да стимулира, повиши и подобри белодробния капацитет. Халотерапията е безболезнен метод на лечение, който не използва вредни за здравето химикали и е 100% натурален! Почистете белите си дробове! Погрижете се за себе си сега преди да е станало късно.

С настъпването на пролетта идват и пристъпите на кихане, зачервяване на очите, теченето на носа и сърбежите по кожата.

Разберете как терапията със сол в Халоцентъра може да Ви помогне да избегнете неудобствата и риска от развиване на алергия.

Лекуването с халотерапия е 100% натурален и безопасен метод на лечение. Частиците сол проникват в дихателните пътища, като намаляват количеството носна слуз, която причинява запушването на носа, убиват вирусните бактерии и разширяват дихателните пътища в носа и носните кухини като ускоряват отичането на слузта, останала в белите дробове.

Научи повече за солната стая

Напред

Запиши час за терапия още днес

Напред