Халотерапия при синузит

Синузитът се определя като възпаление на една или на няколко от околоносните синуси, което трае по-малко от 3 седмици. При възрастните синузитът предимно обхваща челюстта като се редуват възпаления на етмоидните, предните и сфеноидните синуси. При децата синузитът е предимно етмоиден.

Синузитът се предизвиква от механизъм, който препречва отворите на околоносните кухини (например вирусна инфекция) и води до подуване на мембраните на лигавицата, което от своя страна намалява цилиарната чистота и определя натрупването на течност. Тези ситуации са предпоставка за размножаването на бактерии.

Класическите симптоми на острия синузит са главоболията, минала ринорея или последвала такава и треска. Други симптоми, които могат да се асоциират с тази болест са болки в зъбите, болки в главата, болки в гърлото, кашлица и намалено обоняние.

Как действа халотерапията?

При лечението с халотерапия частиците сол проникват в дихателните пътища, достигат до всички засегнати отвори на околоносните синуси и почистват каналите за отичане, за да могат лигавицата и течностите от околоносните синуси да се стечат в ноздрите и по този начин да не се задържат в кухините и да се намали рискът от инфекция и възпаление. Терапията със сол също намалява инфекцията като убива бактериите.

Научи повече за солната стая

Напред

Запиши час за терапия още днес

Напред