Халотерапия при стрес, безпокойство, депресия и хронична умора

Сресът се определя като съвкупност от физическите и психическите реакции, причинени от определени външни фактори, които позволяват на индивида (човек или животно) да преодолее определени изисквания на околната среда и причиненото от този процес физическо и психическо натоварване.

Терминът „стрес“ е взет назаем от физиката, където се използва, за да назове напрежението и износването, на които са подложени материалите. За първи път е използван с днешното си значение през 1936 от медика Ханс Селйе в научното списание „Природа“.

Стресът може да е причинен от безпокойство и депресия, произлизащи от внезапна промяна в начина на живот и под влиянието на определена среда, която кара човек да изпитва определено чувство на принеснение. Когато симптомите на стрес продължат за дълъг период от време може да се появи чувство на избягване (което да е свързано с безпокойство и депресия). Защитните ни механизми престават да действат по ефективно като по този начин се увеличават възможността от появата на болести и по специално на сърдечносъдови болести.

Как действа халотерапията?

Халотепапията се изразява като особен тип лечение, което се извършва в среда, където въздухът е контролиран и възпроизвежда естествения микроклимат на солна пещера, който се среща в естествените солни пещери.

Терапевтичният процес влияе добре върху нервната система, облекчава стреса и безпокойството чрез наситена с отрицателни йони среда. Отрицателните йони намаляват стреса, главоболията, летаргията, депресията и повишават енергията, умствената пъргавина и подобряват физическото състояние.

Научи повече за солната стая

Напред

Запиши час за терапия още днес

Напред